Liikaa antiikkia ja vintagea

Vältä nämä 5 virhettä, kun sisustat vanhoilla esineillä

Vanhat esineet tekevät kodille yleensä hyvää. Mutta jos innostut liikaa, lopputulos voi muistuttaa enemmän varastoa kuin kotia. Tässä usein vastaan tulevia ”virheitä” ja ajatuksia siitä, miten ne voi välttää.

1. Liikaa kaikkea

Antiikin ja vintagen kanssa on tärkeää, että jokainen kotiisi tuoma vanha esine pääsee oikeuksiinsa. Jos aarteita alkaa kertyä liikaa, koti voi alkaa muistuttaa museota, varastoa tai myymälää. Aloita yhdellä tai kahdella esineellä ja katso, miten ne istuvat kotiisi.

2. Sijoittelu ei toimi

Erikoiset, massiiviset huonekalut voivat dominoida tilaa tai tuntua raskailta, jos ne on ahdettu pieneen tilaan. Anna antiikkikalusteille tilaa hengittää, ja käytä vaaleita pintoja ja valaistusta tasapainottamaan ja sitomaan sisustusta kokonaisuudeksi.

3. Yksipuolisuus

Kiinnostus antiikkia ja vintagea kohtaan ei saisi johtaa siihen, että koko koti näyttää 1800-luvun aateliskartanolta (ellei se ole sitä) tai funkismuseolta. Useimpaan kotiin sopii yhdistelmä moderneja ja vanhoja elementtejä: esimerkiksi vanha puinen lipasto toimii upeasti modernin peilin, minimalistisen sohvan ja karun betoniseinän kanssa.

4. Esineiden huono kunto

Hyvin tehdyt huonekalut kestävät sukupolvelta toiselle, jos niistä pidetään huolta. Pienet kolhut ja naarmut kuuluvat elämään, mutta jos esine alkaa olla rähjäisen näköinen tai se on rikki, käänny ammattilaisen puoleen tai opettele tekemään entisöintejä ja korjauksia itse. Uusien taitojen opettelu on kivaa ja käsillä tekeminen sekä muutoksen näkeminen todella palkitsevaa.

5. Rohkeutta puuttuu

Vanhojen tavaroiden tuominen osaksi sisustusta voi tuntua aluksi vaikealta. Kannattaa aloittaa esineistä, jotka ovat sinulle henkilökohtaisesti tärkeitä ja joista todella pidät. Mummolasta tai lapsuudenkodista tuotu kaluste tai taulu löytää kotoa paikkansa luonnollisesti.